Sneg, led, slaba vidljivost

Čez vikend sem bil na Aikido seminarju v Bolgariji in se imel prav fino. Težave so nastopile šele na poti nazaj.

V Sofijo sem potoval tako, da sem šel do Dunaja z avtomobilom in naprej z letalom. Vreme v Sofiji je bilo lepo in dokaj toplo, v nedeljo zvečer, ko sem  spet pristal na Dunaju, pa je že precej snežilo.

Zelo sem bil vesel, da me je tečaj varne vožnje pripravil do tega, da sem si kupil nove zimske gume – zelo hitro sem ugotovil, da prijemajo veliko bolje, kot so prejšnje.

Kadar imam pred seboj dolgo vožnjo v težavnih razmerah, imam nekaj načel:

  • brezhiben avto: če pred daljšo vožnjo že nekaj časa nisem bil pri mehaniku, peljem avto tja, da ga pogleda, in preveri, če vse dela, kot bi moralo.
  • poln tank: ponavadi tankam, ko ostane samo še ena črtica na indikatorju, ampak če se mi obeta vožnja v koloni, še posebej če je to ponoči in pozimi, tankam takoj, ko mi pade zaloga goriva pod polovico.
  • varnostna razdalja: kadar je slaba vidljivost, ali slabe razmere na cesti, si rad pustim OGROMNO varnostno razdaljo, tako da ravno še vidim zadnje luči pred seboj vozečega vozila. Gibanje njegovih luči mi da vedeti, kdaj se bliža zavoj ali kaka druga posebnost na cesti, velika varnostna razdalja mi da dovolj časa, da lahko reagiram nežno, počasi in premišljeno, ne v naglici. Vsi veste, kako zelo drugače se avto obnaša, če zaviramo blago in kako, če zaviramo z vso silo.
  • spočitost: Imam pravilo, da ne glede na to, kako blizu cilja sem, takoj ko začutim utrujenost ustavim na prvi varni točki in zadremam. Že 10 minut dremeža mi ponavadi pomaga, da veliko bolje vozim. Ugotovil sem, da mi bolj pomaga dremež, kot kofein: po kofeinu sicer nisem dremav, ampak moje zaznavanje je vseeno usmerjeno bolj naravnost naprej, in manj spremljam, kaj se dogaja zadaj ali od strani.

Seveda ta načela ne delujejo za vsakogar. Še posebej dremež na različne ljudi vpliva različno: poznam ljudi, ki jim kratek dremež nič ne pomaga, in morajo spati več ur skupaj, preden so spet spočiti. Važno je, da se spoznate, in veste, kaj dela za vas.

Velikokrat grem z avtomobilom na poti, ki so 1000 kilometrov in daljše in ugotovil sem, da se mi počitki splačajo. Čeprav se mi takrat, ko vozim, zdi da je “vse v redu” in da “bom vzdržal”, če grem vseeno za kratek čas počivat, po nadaljevanju vožnje vidim, da se počutim veliko bolje in da veliko bolje spremljam dogajanje okoli sebe.

Na dolgih poteh se nikoli tako ne mudi, da ne bi bilo časa za pavzo: če boste imeli samo majhno nesrečo, boste zamudili veliko več, kot pa bi zaradi pavze.

In verjemite mi, da z minimalno varnostno razdaljo ne boste prišli na cilj nič hitreje, kot če bo varnostna razdalja velika. Prej obratno.

This entry was posted in nasveti, varnost and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sneg, led, slaba vidljivost

  1. sandi says:

    Kaj pa avtomobilsko zavarovanje z “asistenco” (pri AMZS ali kot dodatek obveznemu ali kasku)? Ne stane dosti, in daje nekaj dodatne varnosti tistim, ki ste veliko na cestah v tujini.

  2. Asistenca je vsekakor koristna – meni je AMZS nekajkrat pomagal, ko sem imel prazen akumulator. Se pa nanjo ne gre veliko zanesti, če potuješ več kot par 100 kilometrov od slovenskih meja (poglej, do kod še sega asistenca, oziroma ali imajo pogodbe s tujimi partnerji v državah skozi katere potuješ). Poleg tega, če gre za tako slabo vreme, da avto obtiči ima asistenca zelo verjetno tako veliko dela, da bo treba nanjo precej počakati.

    Zato je v avtu dobro imeti tudi kako odejo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *